Warm water door een zonneboiler op dak

20.3.2016 | 10:38

Dat men interesse heeft in het besparen van energie is inmiddels wel duidelijk. Er wordt vanuit Europa veel aandacht gegeven aan het besparen van energie. Woningen moeten worden voorzien van isolatie en er wordt gekeken naar manieren om energie te besparen. Ten eerste is het natuurlijk altijd een goed idee om bewust om te gaan met energie.

Als je weet wat er allemaal energie kost, dan kun je er op gaan letten. Ook zijn er bepaalde apparaten die energie opwekken en zo op de lange termijn dus geld op kunnen leveren of kunnen besparen, een zonneboiler is daar een voorbeeld van.

Collector op dak

zonnecollector op dakAlhoewel een zonneboiler nog wel eens verward wordt met zonnepanelen, zijn het toch 2 verschillende dingen. Alhoewel ze beide gebruik maken van de zon om energie op te wekken. De boiler wordt op het dak van een woning geplaatst. Dat zorgt ervoor dat er warmte wordt omgezet en opgenomen wordt in de boiler. Dit warme water is opgeslagen in een zogenaamde opslagvat. Zodra iemand in de woning water nodig heeft, wordt in eerste instantie dit water aangesproken. Er zal niet altijd voldoende warme water middels de zon kunnen worden opgewekt. Op zich ook wel logisch, in de winter schijnt er natuurlijk minder zon.

Opwarmen met de ketel

Als er op een bepaald moment niet voldoende warm water in de boiler aanwezig is, dan wordt nog wel eens gedacht dat er dan geen gebruik gemaakt kan worden van warm water. Dit is een misverstand. De boiler is namelijk aangesloten om de centrale verwarmingsketel en deze kan bijspringen om het water alsnog op te warmen. Zo hoeft u nooit zonder warm water te zitten.

Comments are closed