Nu uw ketel vervangen of wachten tot oude defect is?

30.3.2017 | 06:03

Een nieuwe CV ketel is een flinke investering waarvoor een bedrag vereist is die niet veel gezinnen paraat hebben liggen. Toch zal de oude ketel uiteindelijk een keer vervangen moeten worden.

Veel mensen vragen zich dan ook af wat het beste moment is om de ketel te vervangen. Moet u nu uw ketel vervangen of wachten tot de oude defect is? Het antwoord op deze vraag proberen we in dit artikel te beantwoorden.

Problemen voorkomen

ketel vervangenHet beste kunt u niet wachten tot het moment dat een oude ketel defect is voordat u besluit om deze te vervangen. Wanneer dit onverwachts gebeurt dan heeft u natuurlijk geen andere keuze. Echter is het niet slim om te wachten totdat de ketel het begeeft voordat het besluit wordt genomen om de ketel te vervangen. Deze problemen komen namelijk nooit op een gelegen moment.

Vaak begeven CV ketels het namelijk wanneer deze veel vermogen moeten leveren om een huis te verwarmen op een koude winterdag. De Remeha Avanta is te koop bij De Eilanden, dit is een populaire ketel die veel verkocht wordt. Dit zijn ook de momenten dat loodgieters en verwarmingsmonteurs de drukste tijden beleven. Het kan dus zomaar zijn dat u bij een onverwacht defect lange tijd in de kou moet zitten.

Een slimme investering

Niet alleen is het nu vervangen van uw ketel een slimme beslissing om onverwachte problemen te voorkomen, maar het is ook vaak een slimme investering. CV ketels worden namelijk ieder jaar weer zuiniger en leveren meer vermogen door nieuwe technieken en ontwikkelingen. Een ketel die al een aantal jaren oud is zal daardoor een stuk minder zuinig met energie omgaan dan een nieuwer model. De besparing aan energie levert u maandelijks geld op waardoor de investering om de ketel te laten vervangen na verloop van tijd weer terugverdiend wordt.

Comments are closed