Digital signage stijgt in populariteit

23.10.2018 | 10:23

Digital signage stijgt in populariteit en dit is niet verwonderlijk als je weet wat voor meerwaarde dit marketingmiddel kan bieden voor bedrijven. Zeker bedrijven die in de retailhandel actief zijn kunnen niet meer zonder digitale schermen in hun winkel waar marketingboodschappen op te zien zijn.

promotieDe ouderwetse flyers en posters zijn verleden tijd en vervangen door digital signage. Op deze manier producten en promoties in je winkelpand onder de aandacht brengen is vele malen effectiever en ook nog eens goedkoper dan de oude manier met flyers en posters. Waarom dit is en hoe jij ook digital signage effectief voor je bedrijf in kunt zetten lees je in dit artikel. Meer weten over digital signage? Bekijk: https://thisplays2.com/digital-signage/

Voordelen van digitale beeldschermen

Winkels en andere bedrijven die in de retail actief zijn, moeten er alles aan doen om hun producten zo goed mogelijk onder de aandacht van mensen te brengen. Dit doe je onder meer door goed na te denken over de inrichting van de winkelschappen. Producten die het meest in trek zijn en die je het liefste wilt verkopen moeten op ooghoogte in de schappen worden geplaatst.

Ook digital signage kan bijdragen aan het promoten van bepaalde producten. Het voordeel van de digitale schermen ten opzichte van statische signage is dat je de beelden makkelijk kunt vervangen. Heb je een nieuwe aanbieding dan laad je simpelweg nieuwe beelden op je beeldschermen om deze te promoten. Je hoeft niet meer op een drukkerij te wachten en jezelf zorgen te maken over de hoge kosten om opnieuw posters te later drukken. Daarbij kan je ook gebruikmaken van bewegende videobeelden.

Narrowcasting inzetten voor je winkel

Het uitzenden van marketingboodschappen naar het publiek dat in een winkelpand loopt, noemt men ook wel narrowcasting. In tegenstelling tot broadcasting is de content die op digital signage wordt uitgezonden gericht aan een klein publiek.

Belangrijke informatie die je over de kijkers weet is dat zij zich in het winkelpand begeven wanneer zij de boodschap te zien krijgen. Hier kan je dan ook de narrowcasting content op afstemmen. Je kunt hen laten weten dat achterin de winkel een nieuwe populaire productlijn in de schappen is te vinden.

Wil je meer weten over digital signage? Dan kan ThisPlays2 hulp bieden.

Comments are closed