De inzet van een zonneboiler

21.12.2014 | 15:23

zonnecollectorSteeds meer wordt er gekeken naar manieren om energie te besparen. We geven namelijk liever niet te veel geld uit aan deze post. Toch willen we er in de winter warm bijzitten, en willen we ook gebruik kunnen maken van een warm bad of een heerlijke douche na een lange dag werk. Er zijn veel oplossingen als u energie wilt besparen.

De zonneboiler is daar 1 van. Met dit apparaat kunt u geld besparen op uw gas kosten. De zonneboiler komt op uw dak de staan. Door middel van zonnecollectoren wordt het water in de zonneboiler opgewarmd. Dit gebeurd ook als de zon niet schijnt.

Gebruik het water uit de zonneboiler

Als u vervolgens onder de douche gaat om even heerlijk te ontspannen, dan wordt dit water gebruikt. Mocht u warmer water nodig hebben, dan wordt dit opgewarmd door uw ketel. Deze zal minder energie nodig hebben om het water op te warmen, omdat het al warm is. Een ander voordeel is dat de douche veel minder lang nodig heeft om op te warmen. Het water uit de zonneboiler is namelijk al grotendeels opgewarmd. U kunt dus sneller genieten van een welverdiende douche.

Wilt u ook meer informatie over een zonneboiler en de mogelijke besparingen die u kunt realiseren? Informeer dan naar de mogelijkheden van de Ragiro Zonneboiler en de eventuele financieringsmodellen.

Comments are closed